STIM+ - pentru un start bun!

Este bine-cunoscut faptul că îngrășămintele de tip starter aplicate odată cu semănatul reprezintă tehnologia ideală pentru un start bun și o răsărire viguroasă a plantelor de cultură. Totodată, acest tip de îngrășământ reprezintă o poliță de asigurare pe care orice fermier aplecat spre tehnologie și rezultate rentabile.

Cum ar fi totuși, dacă am putea aplica îngrășământul odată cu tratarea semințelor, scutind astfel întregi procese tehnologice, timpul și costurile aferente?

Ei bine, NETagro vine și în această toamnă în întâmpinarea fermierilor cu o soluție inovatoare și eficientă, demonstrată prin testări în câmp, atât în cultura de cereale păioase, cât și în cea de porumb:

STIM+ – fertilizant lichid cu rol de biostimulator de răsărire, folosit în tratamentul semințelor la culturile de cereale păioase și porumb.

STIM+ este un produs ideal mai ales pentru acele culturi care nu beneficiază de irigații și care au nevoie de tot ajutorul posibil pentru o răsărire uniformă și viguroasă.

Prin complexul său bogat în microelemente (inclusiv Mn, Cu, Zn, Ni, Ti), STIM+ oferă plantelor necesarul nutrițional la răsărire. Potasiul prezent în compoziția sa activează elementele disponibile în sămânță, fosforul asigură energie pentru dezvoltarea sistemului radicular, în timp ce fierul intensifică procesul de fotosinteză. În același timp, titanul conferă rezistență la stres plantulei, acționând totodată ca un biostimulator.

STIM+ are rol de biostimulator și datorită aminoacizilor, acizilor humici și fulvici prezenți în compoziția sa. Astfel, produsul testat și în câmpurile noastre deja pe cultura de porumb, asigură germinația și răsărirea optima a culturii, datorită prezenței unui suport natural cu aplicare ușoară, ce funcționează ca un transportator natural.

STIM+ asigură o absorbție rapidă și completă a macro și microelementelor, mărește rezistența plantelor la stresul abiotic și biotic, intensificând totodată procesul de fotosinteză. Folosind acest fertilizant, plantele vor avea o capacitate mare de absorbție a apei și a nutrienților din sol, un sistem radicular mai puternic, crescând totodată rezistența acestora la boli și dăunători.

Dozele recomandate sunt: pentru cereale păioase 2,5-3,5 lt /to, în timp ce la porumb se pot utliza 3-4 lt/to.

Pentru mai multe detalii despre acest produs, vă rugăm să apelați la reprezentanții NETagro din zona dumneavoastră agricolă.